Naviger:

Tilbage til oversigt

Forrige
Næste

Skyggedal

Dybt i Saquitonskoven lå dette område gemt. Området er navngivet Skyggedal, da en dyster stilhed og kølighed hviler permanent over denne del af skoven. Området er hverken rigt på dyreliv eller frugtbart planteliv. Som følge heraf, var det også småt med byer og huse. Området gik under at være elvernes, men elverne opholdte sig sjældent i Skyggedal og byggede aldrig større byer. Selv planterne virker som om, at de ikke rigtig har lyst til at være i Skyggedal. Områdets primære vækst er krogede egetræer, mos, svampe og pil.

Måske skyldtes områdets manglende liv og lys, at naturen vidste at der ville indtræffe en katastrofe netop hér. En slags 6. sans, som mennesker og andre intelligente racer for længst har mistet til fordel for rationel matematisk tanke.

En særlig kold vinterdag, styrtede en meteor ned i Skyggedal, og skabte et gigantisk krater. Krateret var så dybt, at man ikke kan se bunden fra landjorden, og braget var så højt, at folk og fæ overalt i Lethian med garanti vågnede og vidste, at denne dag ville blive husket for noget stort og voldsomt.

Krateret i Skyggedal forstyrede balancen i hele Lethian. Rystelserne fik bygninger i nærtliggende len til at styrte i grus. Brændende fragmenter af kometen regnede ned over skoven. Elvernes træer blev kastet omkring som pindebrænde og begravet i et tykt lag aske. Men værst af alt, så åbnede kometen en dør til Lethian.

Dybt under jorden, havde glemte racer levet i skjul i mange år. Snart lokkede den friske luft rotter og andet kryb til overfladen, og hvad de så kunne de lide.De før så mægtige elveres rige lå hærget. Dem der ikke var omkommet af kometens nedslag, blev snart ofre for rotternes grådige plyndren og bragt tilbage til dybet som slaver. De få overlevende måtte flygte til bjergne for at søge skjul hos deres gamle allierede, dværgene.

Under Lethian havde rotterne igennem årene bygget mægtige netværk af tunneller og deres sindsyge ingeniør troldmænd havde konstrueret portaler til både rundt i Lethian og til andre plan, hvorfra dæmoner nu havde fri adgang.

En anden af disse portaler, forbinder nu Skyggedal med de ufremkommelige Goldbjergene nord for Renneskoven. Her gemmer de sidste gobliner sig, dem som Kong Skrammelborg ikke havde udrydet, og de drømmer om hævn. Det varede ikke længe, før en særlig fæl goblin krigsherre fik den ide, at kaste sine tropper igennem portalen og dukke op i nærheden af Alsborg. Snart væltede det ud med rotter og gobliner fra krateret som betændelse fra et urent sår, samt hvad end umenneskelige væsner som ellers finder vej igennem portalerne.