Naviger:

Tilbage til oversigt

Forrige
Næste

Rusilion

Da verden var ung, var Lethian delt mellem dværge og elvere. Det siges, at dværgene blev født af bjergene, mens elverne kom rejsende fra havet og landsatte sig langs kysterne ved Fintas strædet.

En af elvernes første byer i Lethian blev Rusilion, hvor der findes mange historiske monumenter der minder elverne om deres tid før Lethian. Siden valgte mange elvere at integrere sig i de omkringliggende skove, og de blev til de stammer som i dag kendes som vildelvere. Elverne der blev i byerne langs kysten og bibeholdte deres forfædres traditioner som havets og vindens mestre kendes i dag som højelverne.

En anden ting der adskiller de to elverracer er deres forhold til brugen af magi. Vildelverne bruger magi som et værktøj - til praktiske formål og til at forene sig med naturen. For højelverne er magien en kunstform og videnskab. Højelverne værner om deres magiske kunnen og søger konstant at opnå højere bevidsthed og evner inden for magien. Meget af denne magiske arv og generationer af højelveres lærdom er forseglet i Stjernetårnet.

Stjernetårnet er placeret centralt i Rusilion og menes at være én af de oprindelige bygninger, som elverne byggede da de landsatte sig ved Lethian. Siden har tårnet taget form efter, hvordan magiens vinde har blæst, og har vokset sig større og større. Tårnet kan nu ses fra det meste af lenet, specielt i måneskin, hvor tårnet glitrer om kap med stjernerne, som snakker de sammen på et hemmeligt og guddommeligt sprog. Tårnet er samtidigt Rusilions vartegn, og i godt vejr kan det spejdes helt fra Prier øen mod syd.

I tårnet ligger magiske genstande ud over ethvert menneskes fantasi side om side med mange års veldokumenterede magiske hemmeligheder og viden. Det ville være katastrofalt, hvis denne viden faldt i en fjendes klør. Derfor bevogtes tårnet både af elvernes fineste æresvagter, og nogen af de mest avancerede krigsmaskiner som en ikke-dværgerace nogen sinde har bygget. Men tårnet bevogtes også af magiske væsner som kun et lille indviet konklave af de største højelver magere kender til.

Legenden siger, at den dag højelvermagerene ikke længere har kontrol over tårnet, vil de magiske tråde der holder den mægtige struktur oppe springes, og Stjernetårnet vil styrte i grus for til evighed at holde magiens sande viden skjult fra mørkets tjenere.