Naviger:

Tilbage til oversigt

Forrige
Næste

Mørketræ

Renneskoven er opdelt af to stammer. Baldarstammen og Mørkestammen. Mørkestammen har bosat sig i den vestlige del af Renneskoven, hvor enorme jernholdige træer toner sig op over det øvrige planteliv.

Skovene omkring Mørketræ er muligvis det mindst udforskede område af Lethian. Træerne står tæt, og det siges at veje og stier flytter sig i nattens mørke. Ikke sjældent går beretninger om hele karavaner, der er sporløst forsvundet i de tætte skove.

Hvis man dertil lægger chancen for, at blive unødigt opsøgt af de sære væsner som lever dybt i disse skove, er det ikke underligt at mange købmænd og rejsende vælger ruten uden om skoven og over Harginasletten i stedet.

I skoven findes spredte bygder af indfødte, som har tilpasset sig den kaotiske livsform, hvor hver dag byder på en ny virkelighed. Disse stammers krigere må gå igennem meget træning, for at kunne beskytte stammen. Der går historier om sære manddomsprøver blandt disse stammer. Blandt andet historien om at skulle lade sig frivilligt bide af den giftige Kura-kan slange, indtil man var blevet immun mod dens nervegift. Et andet er, at skulle rejse dybt ind i skoven på egen hånd, for at vende tilbage med et byttedyr, som stammen ikke tidligere har set.

Disse traditioner er med til at sikre, at kun de stærkeste krigere får lov til at føre stammen videre og dermed sikre dens overlevelse. Historier om stammer som blev udslettet helt som følge af manddomsprøver der havde opnået urealistisk lav overlevelsessandsynlighed, bliver knapt så ofte fortalt.