Naviger:

Tilbage til oversigt

Forrige
Næste

Karkolin

Dette menes at være det første sted dværgene bosatte sig, da de kom fra nord til Karkmarr bjergene. Karkmarr var komplet umulige at krydse om vinteren, og kun et pas længere mod vest er åbent hele sommeren, men på dette sted er der næsten lavet et naturligt og noget mere farbar pas, bortset fra at det på toppen blokeres af en 5km bred og 850m høj lodret klippevæg, der er skudt op af undergrunden. I sin tid har den nok været meget mineralrig, for dværgene gik øjeblikkeligt i gang med at gøre den til deres bopæl, og i løbet af ganske få år brød de igennem og kom ud på den anden side - godt nok i 100m højde, da der er lavere på sysiden af væggen - og kort efter var den første stabile landvej til det, der skulle blive Lethian, åbnet.

Denne vej er åben næsten hele året, og så absolut den mest farbare, så byen har senere, da Lethian blev et egentlig kongedømme tiltrukket en del handel og rejsende, der allernådigst får lov til at passere igennem den imponerende tunnel, som dværgene har fået bygget gennem bjerget. Denne tunnel er ca. 40 m bred, 30 m høj, og strækker sig hele vejen gennem klippevægen. Langs den er der massere af kroer, rastepladser og handelsbutikker, men ellers er den lukket fra resten af byen, og de veje, der fører derind bliver bevogtet af gamle gnavne dværge. Kongerne i syd har længe været utilfredse med denne praksis, men indtil videre har de givet dværgene lov, for i hver ende af tunnelen er et par enorme porte monteret og voldsomme forsvarsværker opbygget, og det er disse, der de sidste mange år har været med til at forhindre barbariske horder i at trænge ind til Lethian, og dermed har været en stor del af forklaringen på Lethians velstand. 

Selve byen er opdelt i klaner, og er efterhånden blevet ganske stor. De dybeste gange går helt ned til bjergets rødder, og de højeste går op til de højeste tinder. Byen har fra gammel tid været dværgenes hovedstad, men er senere kommet til at konkurrere med den i dværgeøjne nye Bortinol, der gradvist er ved at overtage kontrollen over de forskellige klaner, mens Karkolin synker hen. Bjergene er ikke så rige, som de har været, klanerne strides indbyrdes, og i deres kamp for at finde rigdomme har dværgene bevæget sig langt ned under bjergene, og helt op til tinderne, og dermed åbnet veje, for diverse monstre, der nu bebor mange forladte gange. Og stadig graver især den nyligt tilflyttede Morlik klan længere og længere ned.