Naviger:

Tilbage til oversigt

Forrige
Næste

Hvidmølle

Langs Alsund, ligger mange større og mindre byer. En af de mere bemærkelsesværdige er Hvidmølle. Den oprindelige befolkning i Hvidmølle er halvinge. Halvinge er små godmodige væsner, der dyrker jorden og fisker. Hvidmølles primære indtægt får de fra pibeurt, som de sælger til gennemrejsende. Halvingene lever et fredeligt liv i skyggen og undgår at blande sig i den tumult der ellers hersker i Lethian. Da floden er vigtig for handlen i Alsborg, har halvingene lidt godt af kongen beskyttelse, for hver gang nogen har truet hobitterne, har det også truet Alsborg og så har kongen sendt sine riddere ud for at fordrive fjenden og dermed beskytte Hvidmølle.

Ud over denne hensigtsmæssige konstalation, så er området kendt som værende et særdeles "heldigt" område forstået på den måde, at heldet tit tilsmiler de folk der har bosat sig i Hvidmølle.

Der findes utallige historier og krøniker om de heldige ting der er indtruffet for folk i Hvidmølle. En af de mest udbredte er historien om nygifte prinsesse Clarina, som tabte sin vielsesring i Alsund. Præcis et år efter gæstede hun Hvidmølle med sit hof. Hovedretten var fisk, og den fisk hun blev serveret, viste sig at have hendes ring i maven.

En historie af nyere tid omhandler den unge baron Skrammelborg, der i en alder af kun 6 år havde forvildet sig alene dybt ud i skoven. Her blev han angrebet af et stort vildsvin, og ville være blevet flået i stykker, hvis ikke det havde været for et utroligt held. I sit tilløb mod baronen, røg vildsvinet i en krybskyttes fælde få meter før drengen, og døde på stedet. Havde vildsvinet ikke angrebet, var baronen sikkert selv faldet i fælden, som lå godt skjult kun få meter fra, hvor man fandt ham skræmt, men uden en skramme.

Rygtet lyder, at heldet smitter af på de folk, som besøger Hvidmølle. Derfor har Hvidmølle tit besøg af rejsende, som håber på at få andel i dette held. De mest ihærdige pilgrimme er unge væbnere, aspirerende riddere og adelige, som rejser igennem Hvidmølle før de vigtige turneringer i Alsborg. Da størstedelen af deltagerne i turneringerne har besøgt Hvidmølle inden turneringen, vil vinderne uundgåeligt også have besøgt byen inden, hvorved stedets lykketilsmilende renome bliver selvforstærkende. Det er blevet tradition at man efter sejeren tager retur og takker halvingene for deres held ved at holde en sejrsfest i Hvidmølle.

Derfor er Hvidmølle også kendt som en by, hvor der holdes en del fester for de unge og rige indbyggere af Alsborg, hvilket der er spredte holdninger til blandt halvingene.