Naviger:

Tilbage til oversigt

Forrige
Næste

Baldarssten

Renneskoven er opdelt af to stammer. Baldarstammen og Mørkestammen. Baldarstammen har bosat sig i den østlige del af Renneskoven omkring en kæmpe klippeblok med mystiske runer.

Denne gigantiske, fritliggende sten ligger placeret midt i den ellers klippefrie skov og kaldes for Baldarstenen. Legenden beretter om, at krigsguden Baldar forelskede sig i en ung menneskekvinde ved navn Anninn. Menneskekvinden havde en elsker, hvis navn for længst er forlist i historiens glemsel. Anninn foretrak sin unge elsker over Baldar, og derfor udfordrede og truede Baldar den unge mand til at opgive Anninn, så hun kunne blive Baldars.

Baldars spydigheder blev grovere og grovere, og til sidst gav mennesket efter og accepterede en styrkeprøve som Baldar havde stillet som ultimo udfordring. Dagen efter troppede Baldar sejerssikkert op med en gigantisk klippeblok, som mennesket umuligt kunne løfte. Men da Balder havde udfordret, måtte menneske vælge, hvad der skulle løftes, og han valgte Baldar. Mennesket kunne løfte Baldar, men Balder kunne ikke løfte sig selv og tabte derfor styrkeprøven og sin udsete kone.

Snydt, arrigt og i vildt raseri løftede Baldar sin klippeblok højt i vejret og slyngede den ned over de to mennesker, som blev knust under den mægtige sten. Siden er klippestenen blevet liggende, hvor Baldar smed den. Klippestenen er blevet dekoreret med runer af Baldarstammen, inden den blev kendt som Baldarstammen. Runerne beretter om de to menneskers skæbne, men det er måske også kun en myte, for ingen har i nyere tid kunne bevise rent faktisk at kunne læse de mystiske runer på stenen.

Baldarstammen tror på styrke frem for alt, og stenen minder dem til evig tid om, at styrke til en hver tid vinder over list.